Chicco električni sterilizator 2 u 1
CHICCO CFL

Chicco električni sterilizator 2 u 1

Šifra artikla: A001631
Šifra proizvođača: A001631
Chicco je italijanski brend sa tradicijom dugom preko 60 godina. Chicco električni sterilizator 2u1 Vam omogućava da na lak i jednostavan način zaštitite bebu od bakterija - sterilizator uništava 99,9% štetnih baktera. Zahvaljujući sterilizaciji imuni sistem Vaše bebe postaje jači i izdržljiviji.
  • NSZ
Morate biti verifikovani korisnik kako bi ste videli cenu proizvoda
Provjeri dostupnost
Pomoć
električni sterilizator radi jednostavno po principu pare i automatski se gasi po završetku procesa sterilizacije. Flašice i pribor unutar uređaja ostaju sterilisane do 24h, tj. sve dok se ne ukloni poklopac sterilizatora. Mogu se sterilisati sve Chicco flašice, cucle, glodalice i dijelovi pumpice koji se mogu podvrgnuti procesu sterilizacije. U uređaj staje do 6 flašica. Veličina sterilizatora može se prilagoditi tako da možete da izaberete između standardne veličine i kompaktne i tako ga prilagodite svojoj kuhinji i raspoloživom prostoru.Način upotrebe sterilizatora: 1. U dno sterilizatora se sipa određena količina vode ( 80ml ili 120ml, 80ml ako se koristi varijanta manjeg sterilizatora, i 120ml ako se koristi varijanta većeg sterilizatora).2. Zatim se stave flašice, cucle i ostali pribor koji želimo da sterilišemo na dno sterilizatora, zatim sklopiti sterilizator3. Uključiti sterilizator u utičnicu 4. Pritisnuti dugme sa zadnje strane sterilizatora na ON5. Pritisnuti dugme sa prednje strane sterilizatora, koje po uključivanju kreće da svijetli.6. Po završetku procesa sterilizacije ovo dugme se gasi. Proces sterilizacije se mjeri od trenutka ključanja vode, ne od trenutka paljenja. Kada sva voda ispari, dugme sa prednje strane će prestati da svijetli. Proces sterilizacije traje od 5 minuta pa i do 25 min, u zavisnosti od količine vode, količine flašica, cucla itd. U svakom slučaju, svjetlo na prednjem dijelu sterilizatora se gasi po završetku procesa sterilizacije, koji traje duže od 5 min.7. Isključiti dugme sa zadnje strane sterilizatora, na OFF8. Isključiti iz utičnice 9. Sačekati da se ohladi sterilizator par min.10. Otvoriti, izvaditi sadržaj, i odliti ostatak vode iz njega.Čišćenje sterilizatora:1. Čišćenje obavezno jednom sedmično, ili svaki put kada se primijeti kamenac na grijnoj ploči 2. Pripremiti 200ml rastvora bijelog vinskog sirćeta i vode i sipati u grijnu ploču. Vrijeme djelovanja je oko 12h, jednu noć.3. Nakon toga prosuti rastvor, i suhom krpom ukloniti ostatak, i isprati nekoliko puta vodom. Zatim osušiti mekom krpom.
Karakteristika Vrijednost
Kategorija Električni uređaji
BOJA BIJELA
Brend CHICCO CFL
GODINE 18 godina
MATERIJAL PLASTIKA
MEHANIZAM ELEKTRICNO
POL UNISEX
UZRAST ODRASLI
VRSTA ELEKTRIČNI
Zamena artikla

Mogućnost zamjene artikla. Ukoliko ste nakon prijema pošiljke poželjeli da zamjenite artikal za drugi, to možete učiniti vrlo lako. Pogledajte ovdje detaljnije.

Besplatna dostava

Za sve narudžbe preko 60 BAM cena dostave je 4 BAM. Za narudžbe ispod 60 BAM, cena dostave je 9 BAM.

Slični proizvodi