03.
Jun
2022
Biti roditelj

Odmor sa djecom zahtijeva ozbiljnu pripremu. Dugačak je spisak za putovanje, jer se mora misliti na svaku sitnicu. Bez obzira za koju destinaciju se odlučite morate da se dobro pripremite, jer ako to zanemarite, sami sebi ćete napraviti bezbroj problema. Na putovanje sa djecom možete krenuti već nakon tri mjeseca od rođenja.

31.
May
2022
Katalozi u Aksi
13.
May
2022
Razvoj bebe i djeteta

Treća nedjelja novorođenčeta je iza vas. Došla je 4. nedjelja bebinog razvoja, koja ujedno predstavlja i prvih mjesec dana bebe. U ovom periodu, možete očekivati da se vaša beba prvi put nasmije. To je sigurno predivan trenutak, koji će vas oduševiti i razniježiti.
 

13.
May
2022
Razvoj bebe i djeteta

Pisali smo da u ovom periodu možete očekivati prvi bebin osmjeh. Taj osmjeh će vam donijeti novu energiju i radost koju do sada sigurno niste osjetili. Kada dođe peta nedjelja bebinog života, vaša beba će podizati glavu i zbog jačih vratnih mišića, uspjevaće da drži glavu podignutu.
 

13.
May
2022
Razvoj bebe i djeteta

Beba u 3. nedjelji je period kada vaš mališan umije da prepozna i razlikuje majku u odnosu na druge osobe. Nemojte se iznenaditi ukoliko beba stara 3. nedjelje u ovom periodu stalno plače. Dosta stvari može uticati na to, kao što su grčevi, uznemirenost ili glad.

18.
Feb
2022
Razvoj bebe i djeteta

Za nama je prva nedjelja bebe kako je kod kuće i na redu je razvoj vaše bebe u drugoj nedjelji. Uhvatili ste ritam i sada stvari ne djeluju toliko strašno. Ako ništa drugo, sigurno ste postali ekspert u mijenjanju pelena. Nema razloga da brinete šta raditi u ovom periodu, jer vaša beba u drugoj nedjelji još uvijek nema rutinu i nije moguće predvidjeti ponašanje.

18.
Feb
2022
Razvoj bebe i djeteta

Ima li ljepšeg momenta, nego kada se gledate s vašom bebom oči u oči? Jedan potpuno nov svijet je pred vama. Postoje razne situacije u kojima će vaša beba u prvoj nedjelji pravite pokrete, a to su najčešće uticaj okruženja i jaka svjetlost.

18.
Feb
2022
Razvoj bebe i djeteta

Došao je i taj trenutak nakon devet mjeseci iščekivanja. Beba je došla u vaš život i to je jedinstveno iskustvo za roditelje. U proteklom periodu ste pročitali hiljade tekstova i savjeta na temu razvoj novorođenčeta. Nema razloga da brinete kako ćete i šta uraditi, opustite se i idite stepenik po stepenik.

21.
Jan
2022
Biti roditelj

Rođenje deteta je najradosniji trenutak svake porodice, a uzbuđenje je još veće ako mama i tata postaju roditelji po prvi put. Tada novopečeni roditelji dobijaju pregršt saveta sa svih strana. Bake i deke se drže staromodnih, proverenih recepata koje su uporno primenjivali sa svojom decom, tetke, ujne i strine pokušavaju bebu da animiraju igračkama na prvi njihov plač, a drugari roditelja koji imaju decu daju savete u koje ni sami još uvek nisu sigurni.

21.
Jan
2022
Biti roditelj

Dolazak beba u dom predstavlja jedan od najboljih osećaja u životu ljudi, ako ne i najlepši. Toplina i radost koju sa sobom donose, kod novopečenih roditelja budi sreću neopisivih razmera. Mlade mame i tate, pored uživanju u društvu novog člana porodice, susreću se po prvi put sa raznim izazovima. Jedan od ključnih za razvoj deteta je spavanje i uspavljivanje. Tu na scenu stupaju najlepše uspavanke za bebe, a u nastavku teksta pogledajte neke naše predloge za kvalitetan i miran san.

28.
Dec
2021
Sretna trudnica

Postoje dvije vrste kontrakcija u trudnoći: porođajne kontrakcije i Brakston-Hiksove.

Glavna razlika između porođajnih kontrakcija i Brakston-Hiksovih sastoji se u tome da su porođajne kontrakcije zapravo trudovi koji će na kraju dovesti do istiskivanja bebe kroz porođajni kanal, dok su Brakston-Hiksove takozvane lažne kontrakcije koje se mogu javiti bilo kada u trudnoći. One ne izazivaju trudove i nisu znak da porođaj počinje.

28.
Dec
2021
Sretna trudnica

Bilo da li planirate da koristite anesteziju tokom porođaja ili ste već odlučili da želite potpuno prirodan porođaj bez anestetika, uvijek je dobro da znate kako epiduralna i spinal anestezija funkcionišu. Ovo je potrebno iz dva razloga: prvo, uvijek postoji šansa da promijenite mišljenje jednom kada porođaj krene i drugo - u slučaju hitnog carskog reza anestezija je neophodna.