Odnosi se na kupovine putem sajta.

Proizvode poručene putem internet prodavnice možete platiti na više načina:

  • plaćanje pouzećem- gotovinski u trenutku isporuke
  • plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu

Cijene na sajtu

Istaknute cijene na proizvodima su maloprodajne cijene i u istaknute cijene nisu uključeni troškovi dostave, ostali manipulativni troškovi i drugi troškovi koji utiču na cijenu proizvoda. Za sve narudžbe preko 60 BAM cena dostave je 4 BAM. Za narudžbe ispod 60 BAM, cena dostave je 9 BAM.

Maloprodajne cijene proizvoda važe u skladu sa politikom kompanije.

Plaćanje pouzećem

Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste poručili putem našeg sajta www.aksabih.ba plaćanje porudžbine se vrši u gotovom novcu u BAM valuti  na ruke kuriru naše partnerske kurirske službe X-Express koji Vam donosi pošiljku.

 

Plaćanje karticom

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći Visa, Visa Electron, MasterCard ili Maestro platnu karticu banke.

Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online(Internet) plaćanje.

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.
WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Na ovoj stranici je potrebno da unesete sljedeće podatke:

  • Broj kartice,
  • datum isteka i
  • CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, povjerljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Monri Pay, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provjera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i Monri Pay-a, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmjenjuju.

Sva plaćanja ce biti obavljenima u valuti konvertibilna marka (BAM). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije ce biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR). Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos ce se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Navedena cijena koja je različita od KM, a navedena na sajtu je informativnog karaktera i zbog navedenih konverzija moguće je doći do odstupanja od iste.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko Aksa internet prodavnice mora ispunjavati sljedeće uslove:

- Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Bosne i Hercegovine na adresi navedenoj u narudžbini.

- Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Plaćanje Aksa karticom ili Aksa vaučerom

Ukoliko želite da platite račun Aksa karticom ili vaučerom, na kraju porudžbine postoji polje za unos broja Aksa kartice odnosno vaučera, kao i polje za unos željenog iznosa.

Ne odnosi se na kupovine putem sajta

Plaćanje kreditnim i platnim karticama u maloprodajnim objektima

U svim Aksa maloprodajnim objektima postoji mogućnost plaćanja kreditnim i platnim karticama bez kamate na rate. -

Za iznose preko 100 BAM može se platiti u jednakim ratama od 2 do 6 mjeseci.