21.
Nov
2022
Katalozi u Aksi
27.
Oct
2022
Katalozi u Aksi
06.
Oct
2022
Zdrava beba, zdravo dijete

Nicanje zubića kod beba poseban je trenutak za sve roditelje. S druge strane, bebama ovaj period uopšte nije prijatan, zato će tokom ovog perioda biti više nego uobičajno plačljive i uznemirene. Izbijanje zubića samo je još jedan od brojnih faza razvoja koji će proći. Iako djeluje da nemate rešenje i ne znate šta vam je činiti, stvari su jednostavne. Pred vama je tekst koji pruža savjete kako i šta da radite kada počnu da rastu zubi. 

30.
Sep
2022
Katalozi u Aksi
27.
Sep
2022
Biti roditelj

Dobili ste lijepe vijesti i sada se nalazite u drugom stanju. Trenutak kada ćete osjetiti sreću i uzbuđenje, jer se u vama rađa novi život. Pored toga, kod mnogih trudnica pojave se brige i neodumice. Sasvim je normalno da imate strah hoće li sa bebom biti sve u redu. Upravo je to najčešći razlog zbog čega mnogi budući roditelji ne žele da saopšte lijepe vijesti

27.
Sep
2022
Biti roditelj

Tokom trudnoće važno je da buduća mama uradi sve neophodne testove, kako bi preventivno mogla da reguje ukoliko se ustanove komplikacije. U tijelu se nalaze antigeni koji imaju zaduženje da stvaraju antitijela, a ujedno su i dio membrane eritrocita.

28.
Jul
2022
Katalozi u Aksi
03.
Jun
2022
Biti roditelj

Odmor sa djecom zahtijeva ozbiljnu pripremu. Dugačak je spisak za putovanje, jer se mora misliti na svaku sitnicu. Bez obzira za koju destinaciju se odlučite morate da se dobro pripremite, jer ako to zanemarite, sami sebi ćete napraviti bezbroj problema. Na putovanje sa djecom možete krenuti već nakon tri mjeseca od rođenja.

31.
May
2022
Katalozi u Aksi
13.
May
2022
Razvoj bebe i djeteta

Treća nedjelja novorođenčeta je iza vas. Došla je 4. nedjelja bebinog razvoja, koja ujedno predstavlja i prvih mjesec dana bebe. U ovom periodu, možete očekivati da se vaša beba prvi put nasmije. To je sigurno predivan trenutak, koji će vas oduševiti i razniježiti.
 

13.
May
2022
Razvoj bebe i djeteta

Pisali smo da u ovom periodu možete očekivati prvi bebin osmjeh. Taj osmjeh će vam donijeti novu energiju i radost koju do sada sigurno niste osjetili. Kada dođe peta nedjelja bebinog života, vaša beba će podizati glavu i zbog jačih vratnih mišića, uspjevaće da drži glavu podignutu.
 

13.
May
2022
Razvoj bebe i djeteta

Beba u 3. nedjelji je period kada vaš mališan umije da prepozna i razlikuje majku u odnosu na druge osobe. Nemojte se iznenaditi ukoliko beba stara 3. nedjelje u ovom periodu stalno plače. Dosta stvari može uticati na to, kao što su grčevi, uznemirenost ili glad.

18.
Feb
2022
Razvoj bebe i djeteta

Za nama je prva nedjelja bebe kako je kod kuće i na redu je razvoj vaše bebe u drugoj nedjelji. Uhvatili ste ritam i sada stvari ne djeluju toliko strašno. Ako ništa drugo, sigurno ste postali ekspert u mijenjanju pelena. Nema razloga da brinete šta raditi u ovom periodu, jer vaša beba u drugoj nedjelji još uvijek nema rutinu i nije moguće predvidjeti ponašanje.